Aarhus har udviklet sig til et gastronomisk centrum, og du finder både Michelin-restauranter, veganske spisesteder, etniske køkkener og det store streetfood market nær busstationen – en bred vifte af kulinariske oplevelser.
Et af højdepunkterne i det århusianske madmekka er den årlige Food Festival i september, som er årets helt store mad-event. Her dækkes hele Tangkrogen – det skønne område nær Strandvejen – med madboder, arbejdende køkkener og telte med konkurrencer, workshops og events, der involverer publikum. Der er naturligvis også mulighed for at få smagsprøver af enhver art.
Hotdog konkurrence
En af de hotteste events på Aarhus Food Festival er det årlige Hotdog DM – Danmarksmesterskabet i kreative gourmet hotdogs, som har nogle af landets bedste kokke som deltagere. I 2018 blev konkurrencen vundet af kokken Lasse Starup fra restaurant Me Mu i Vejle. Foran et publikum på 10.000 mennesker kunne han tage sejren hjem med en hotdog med osten Gammel Knas, chipotle, saltsyltede citroner og adskillige andre specielt udviklede ingredienser til hans helt særlige hotdog. Naturligvis rummer den event også mulighed for publikum for at smage på de deltagende kokkes frembringelser.
Opdelt i flere områder
Food Festival er opdelt i en række forskellige tema-områder: 13 forskellige tematiserede områder i alt – eksempelvis “Danmarks spisekamre”, hvor en række producenter, store som små, præsenterer nyheder. Der er et Gourmethjørne, et Madeksperimentarium og et Planterige – i det hele taget noget for enhver smag.
Madeksperimentariet er et område, der i høj grad involverer publikum. Her demonstrerer en lang række kokke og producenter det, de forventer bliver udviklingen inden for madområdet i den kommende tid. Som tilhører kan du komme i dialog med dem, der gennemfører de forskellige events og blandt andet blive klogere på, hvordan vi gennem vores mad kan være med til at takle de klimaforandringer, som alle kan se begynder at have konsekvenser for den måde, vi fremover kan leve vores liv på.